Zrmanja

Zrmanja je tisućljećima probijala put prema moru kroz tvrdu kršku podlogu čime je stvorila jedan od najimpresivnijih kanjona u Hrvatskoj. Kanjon Zrmanje je stoga zaštićen kao značajni krajobraz. Svake godine privlači velik broj zaljubljenika u prirodne ljepote. Birajući između izletničke vožnje brodom na rijeci Zrmanji, uzbudljivog rafting spusta, ili opuštanja u lokalnom seoskom domaćinstvu, ostat ćete zasigurno bez daha jer Zrmanja osvaja svojom prirodnom ljepotom i iznenadnim izmjenama mirnog toka, brzaka i slapišta.

Ljubitelji raftinga su ju nazvali ljepoticom i zvijeri. Za vrijeme visokih vodostaja, jedna je od najboljih rijeka za rafting u ovom dijelu Europe. S druge strane, Zrmanja je sa svojom pritokom Krupom, tijekom ljeta mirna i spokojna, te je povoljna za ronjenje i podvodno istraživanje. Vaš izlet počinje u Kaštelu Žegarskom gdje ćete dobiti svu potrebnu opremu i gdje ćemo Vas upoznati s pravilima o ponašanju na vodi.

Ubrzo nakon toga kreće se niz rijeku. Put završava u Muškovcima gdje ćete se uz ručak i kupanje odmoriti. Za najbolju okrjepu hranom i pićem preporučamo seosko gospodarstvo Mićanove Dvore. Gostima se nudi mogućnost opuštanja i zabave u autohtonom ambijentu, te mogu uživati u biranim jelima hrvatske kuhinje i degustacijama vrhunskih sira i vina u programima – Put vina, Put ulja i Put sira.